• This event has passed.

When
Date:
Organiser
Naace
Where Naace, Nottingham

Introduction

Naace update and networking event was held on the 17th June in Nottingham.

The main theme for the event was Inclusion and SEN with sessions from Myles Pilling, John Galloway, Terry Waller, Sarah Younie and others.

Attendees had the opportunity to learn about the latest Naace developments, find out more about the Naace Delivery Partners scheme and put forward their ideas for the Naace Conference 2017.

Programme:

10.15 – 10.45

(30 mins)

 Registration: Tea and coffee
10.45 – 10.50

(5 mins)

 Welcome, Dave Smith, Naace Chair
10.50 – 11.10

(20 mins)

The Computing Curriculum and learners with special educational needs and disabilities: challenges and opportunities, John Galloway, Advisory Teacher for ICT/SEN and Inclusion, Tower Hamlets
11.10 – 11.30

(20 mins)

A research project on apps for dyslexia with messages for suppliers, Myles Pilling, Specialist SEND ICT Consultant, AccessAbility Solutions
11.30 – 11.50

(20 mins)

The current challenges faced by SENCOs including technology related issues and opportunities for  commercial partners and other to engage, Terry Waller, Education, Inclusion and Technology Consultant
11.50 – 12.20

(30 mins)

Investigating the Use of Eye-Tracking Technology for Assessment: A case study of research and innovation at a Special School, Dr Sarah Younie, Director of Research at Mirandanet and Reader in Education, Innovation & Technology, De Montfort University  and Dr Christina Preston, Professor of Education Innovation Founder of the MirandaNet Fellowship, De Montfort University
12.20 – 13.30

(1 hr 10mins)

 Lunch and Networking
13:30 – 13:50

(20 mins)

 Speaker Panel Session/Supplier Impact Reports
13.50 – 14.15

(25 mins)

Using the self-review and ICT  Mark in a special school setting, Linda James, Headteacher andAnne Westoby, Network manager and safety co-ordinatorChasetown Community School
14.15 – 14.30

(15 mins)

Naace Delivery Partner Scheme – opportunities for involvement, Mark Chambers, Naace CEO
14.30 – 14.50

(20min)

Naace Conference 2017 & Partners/Members Community – brainstorming session, Mark Chambers, Naace CEO
14.50 – 15.00

(10 mins)

Summary & Close, Dave Smith, Naace Chair

Venue: Naace, The Sir Colin Campbell Building, Triumph Rd, Nottingham, NG7 2TU

 

If you have any questions then please contact aga.kelly@naace.co.uk; 0115 7484367